Digitális témahét 2019

Informatika tanár kollégánk, Molnár - Krajnyák Emese a DTH webináriumán ismerkedett meg a Storyboard alkalmazással. Megtetszett neki, ezért a Digitális témahéten minden osztályának meg is tanította informatika órán. Sőt kolléganőjével együtt dolgoztak a gyerekekkel. Mi más lehetett volna a téma, mint a fenntarthatóság.

A nagyprojekt a Fenntartható Micro:bit nevet kapta. A nagyon részletesen kidolgozott PROJEKTTERV az alapja az Újpesti Csokonai Fenntarthatósági és Digitális témahéten történt eseményeinek.

A szelektív ruhák készítése közben sok fotó is készült. Egy DTH webináriumon megtanult alkalmazással tették interaktívvá a tanulók ezeket a képeket. Az ő munkáik láthatók itt.

Az 1.b osztály már a Digitális témahét előtt jóval egy űrhajóban utazott, mely a Betűbolygóra röpítette őket. Éppen a digitális témahét előtt 1-2 héttel érkeztek meg, így akkorra már "berendezkedtek". Szakmát választottak a gyerekek maguknak és a szakmák alapján "szakmai csoportokba" tömörültek.

Digitális Témahét 2019 flashmob

25 iskola részvételével

A pályázatra 25 iskola jelentkezett. A "nagy" összefoglaló igazán remek lett.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el