DTH Flashmob 2019

2019.04.07

Az idei évben a betűkirakáshoz kapcsolódó Flashmob egy pályázat keretében került meghirdetésre.

Azonnal ötletelni kezdtünk, hogy tudnánk minél szélesebb körben népszerűsíteni az eseményt. Az igazgatói irodából mozgósítottunk minden külső kapcsolatot. Mindenki nagyon készségesen állt rendelkezésünkre Újpest Város Önkormányzatánál. Kóródi Mariann, Tóth Attila az Ifjúsági, Sport, Művelődési és Oktatási osztály vezetője és munkatársa segítettek a szervezésben, Wintermantel Zsolt polgármester úr és Molnár Szabolcs alpolgármester úr pedig lelkesen vett részt a betűk kialakításában. Magát az eseményt gimnazista diákjainkkal, osztályfőnökeikkel, néhány régi kollégánkkal (akikkel spontán találkoztunk) és néhány járókelővel valósítottuk meg. Legifjabb résztvevőnk, Kiss László kollégánk kisbabája volt az anyukájával.

Flashmobunk fő célja a "jó buli" mellett, a DTH, iskolánk és Újpest Város népszerűsítése volt. A T betű megformálásához ezért választottuk a Városháza előtti teret és egy kicsit az újonnan átadott hármas metróba is beóvakodtunk. A D és a H betű természetesen iskolánk környezetében készült. A fotóalbum megjelenéséig álljon lejjebb egy rövid videó beszámoló, melynek alapját Szabó János kollégánk készítette. A magasba tartott 30-asokat diákjaink készítették az iskola fennállásának 30. évfordulójára.

Diákjaink és tanáraink a pályázatra benyújtott képeket interaktívvá is tették a Thinkling alkalmazással. (Néhányan az alkalmazás használatát egy DTH webináriumon tanulták meg.) Ezeket a fotókat is megjelentetjük majd az oldalunkon, a pályázat elbírálása és közzététele után.

Az eseményen részt vett az Újpesti Közéleti Televízió két munkatársa, akik életüket kockáztatva, a Városháza tetejéről készítették beszámolójukat. Meghívták az iskola képviselőjét is stúdiójukba egy interjúra, melyet örömmel elfogadtunk, ezzel is népszerűsítve a Digitális témahetet. Az adás április 5-én ment le, a videó linkje április 9-étől érhető el.

A képet készítette: Kertész Alexandra

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el